Добре сте ми дошли! Ту би Ор Нот Ту Би ви очаква!

Този блог е все още бебе и все още мисля идеи на къде да го развивам. Може и вие да спомогнете с насоки, а може и просто да се забавлявате като четете разните написани от мен неща :)

Още веднъж добре дошли и ИНДЖОЙ!


Ако все пак моя блог ви се стори много скучен и постен можете да се прехвърлите в блога ByBy's Kingdom, където ви уверявам, че нещата не са никак постни! ;)

Абсолютно всички теми относно Имиграцията в Канада и Квебек местя в отделен блог, който при интерес можете да намерите тук: IMMIGRATION 2 QUEBEC . Ще се радвам да се намерим и там! ;)

27/05/2011

СЕЗОНИ



Пролет, лято, есен и зима…4 сезона, 4 типа атмосферна и пътна обстановка…Всеки един от тези 4 има своя чар, има своята душевност, има своето влияние върху нас хомо-сапиенс. Зимата е любим сезон – сняг, студ, шапки, хрема, грип, пукащи камини… Стъпките в снега издават накъде сме тръгнали и от къде идваме. Снежинките се гонят и ако сме пропуснали фактора шапка, покриват главите ни с една хармонична бяла шапка. Ставаме „белите шапчици“. Единствения недостатък на този сезон е, че понякога става досадно продължителен. Има и много други недостатъци разбира се, но всичко бледнее след гледката от прясно навалял сняг! След като зимата започне да си взема сбогом с нас усещаме аромата на другия красив сезон – пролетта. Въздухът се изпълва с ухания още преди да са започнали да цъфтят дръвчета, цветя, храсти… Птичките започват да мърдат, да се отърсват от студа, да пърхат с криле. Катеричките започват да се гонят по оградите… Дърветата се съживяват, листата им започват да напират да излизат. Цветята и тревичките се показват и ни радват. Те всички знаят, че идва лятото – 3-ят сезон от всички 4-ри. Лятото! Тази радост за любителите на плажа и морето. Всички свързваме лятото с блясъка на слънцето отразен в морето, с красивите планински водопади отразяващи слънчевите лъчи в себе си, с аромата на водорасли, миди и морски дарове…С топлината, която поема тялото ни. Слънчевите лъчи ни подгряват, настроението ни се повишава. Всеки е изживял своя летен флирт, всеки е имал усещането, че може да превземе света. И всичко това благодарение на този дар наречен ЛЯТО! Есента се промъква тихо и незабележимо в нашия живот. Плавно и без сътресения горите слагат своите цветни премени. Само хората, които са ходили есен в планината знаят за какво говоря. Навсякъде се усеща духа на есента, но единствено и само в горите и планините се усеща положителното от този „тъжен“ сезон. Тъжен? Да, есента свързваме предимно с края на лятото, с края на топлината и слънчевите лъчи, с опустяването на плажовете и студа който започва неусетно да нахлува. Както всеки сезон обаче и ЕСЕНТА има своите положителни влияния. Много художници и привържениците на фотографията се вдъхновяват от красотата, която нахлува с есента. Червено, зелено, жълто, кафяво – това са основно цветовете, които можем да видим около себе си, но съчетани в различни нюанси те дават на нас хората толкова много.Хора радвайте се на нашата Земя, на Природата и я пазете, защото тя е това, което имаме!

Няма коментари:

Публикуване на коментар