Добре сте ми дошли! Ту би Ор Нот Ту Би ви очаква!

Този блог е все още бебе и все още мисля идеи на къде да го развивам. Може и вие да спомогнете с насоки, а може и просто да се забавлявате като четете разните написани от мен неща :)

Още веднъж добре дошли и ИНДЖОЙ!


Ако все пак моя блог ви се стори много скучен и постен можете да се прехвърлите в блога ByBy's Kingdom, където ви уверявам, че нещата не са никак постни! ;)

Абсолютно всички теми относно Имиграцията в Канада и Квебек местя в отделен блог, който при интерес можете да намерите тук: IMMIGRATION 2 QUEBEC . Ще се радвам да се намерим и там! ;)

17/08/2011

Ее-еее-еее и замириса на ДЖАМБОРЕ!

Единствена Ина до момента откликна на молбата ми да опише накратко впечатленията си от Борино - 2011, юбилейното ДЖАМБОРЕ!
Вярвам, че на всички ще бъде интересно как един пряк участник в купона описва всичко, което се случи! Ина Рибарева за Джамборето в Борино!
Приятно четене!



"Ее-еее-еее и замириса на ДЖАМБОРЕ! На лагер с песен! Отново е време за скаутско приключение, поредния чуден, летен, скаутски лагер, най-голямото събитие за годината! Тази година, обаче, то е специално, защото се навършват цели 100 години скаутизъм в България. В Борино, нашият скъп Джамал, без чиято помощ лагерът нямаше да е същият и чудесните, прекрасни, страхотни водачи, посрещнаха на 30-ти август скаути от цяла България, готови да отбележат подобаващо годишнината! И на джамборе, като на джамборе, тази година всички дейности бяха специални! Нашият Папа се погрижи да направи най-страхотната олимпиада, а скаутите, като едни истински бойци преминаха през препятсвията и спасиха красивата принцеса, която честно казано си и имаше и брада понякога… Тара-ра-ра, тара-ра-ра… Иии въпреки,че времето се опита да ни попречи и дъждът взе да ни идва в повечко, ние като едни истински скаути не се сломихме пред лошото време и с висок дух и добро настроение продължихме по програма, та след всичката кал, вода и мъка, скаутите ОЦЕЛЯХА! Евала на Чернов и останалите, създали Ултимейт Сървайвар като за 100-годишнина. Освен това, скаутите, преодоляха страха си и минаха нощният поход без нито един изгубил се. Дневният поход също така, беше страхотен и Чефо заслужи поздравление, за страхотния маршрут! Що се отнася до Голямата игра, тя претърпя лек провал, но бурята и дъждовете този път надделяха и уви, не можахме да усетим тръпката, да спим в гората заобиколение от кое знае какво… уууу! Гопето и Тома се бахя постарали, та на следващие 100 години ще има реванш А Милена и Катя, по сестрински се поТрудиха да организират чудна екскурзия до Ягодинската пещера, в която, повярвайте ми, страх да ви хване от теснотия. А, онези, които проявиха не само смелост и мъдрост бяха възнаградени, та оказа се,че не е лошо човек да е влизал в час по география, за да различи изохипси от останалите хипси…! И след всички тези страхотни приключения, дойде и края на лагера, който беше официално закрит с официална церемония, страхотна вечерна програма, нови скаутски песни и разби се, на джамборе, като на джамборе страхотна скаутска торта подслади живота ни. И за съжаление след ред сополи, ред сълзи, дойде време да се сбогуваме и да си останем със страхотните спомени и яките снимки, които и да ни напомнят колко невероятно, страхотно и прекрасно беше ДЖАМБОРЕТО в Борино 2011 г. Забравих да спомена и едни белгийци, които имаха уникалната възможност да видят как ние правим лагер и определено им хареса! Завързахме приятелства с белгийските скаути, току виж сме се озовали на някое джамборе в Белгия следващото лято.
Бъдете ВИНАГИ ГОТОВИ и до следващото скаутско приключение! "



Ина Рибарева
от мястото на събитието!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар