Добре сте ми дошли! Ту би Ор Нот Ту Би ви очаква!

Този блог е все още бебе и все още мисля идеи на къде да го развивам. Може и вие да спомогнете с насоки, а може и просто да се забавлявате като четете разните написани от мен неща :)

Още веднъж добре дошли и ИНДЖОЙ!


Ако все пак моя блог ви се стори много скучен и постен можете да се прехвърлите в блога ByBy's Kingdom, където ви уверявам, че нещата не са никак постни! ;)

Абсолютно всички теми относно Имиграцията в Канада и Квебек местя в отделен блог, който при интерес можете да намерите тук: IMMIGRATION 2 QUEBEC . Ще се радвам да се намерим и там! ;)

27/02/2012

БЪЛГАРИЯ - ЗА ЦЪКАНЕТО С ЕЗИЦИ, НАРОДОПСИХОЛОГИЯТА, ГАНГРЕНАТА, ГНИЛОЧА И ЕДИН ЗАСПАЛ НАРОД

Последните дни се събраха много неща, за които си казах, че ще пиша и всеки път си казвах, че няма смисъл.
Оказва се, че смисъл има. Най-малкото да не стигам до там да пия валериани :)
Преди да започна ще отворя една скоба - всичко написано не се отнася за СТРАНАТА БЪЛГАРИЯ, за моята РОДИНА БЪЛГАРИЯ. Отнася се за гангрената БЪЛГАРИЯ.
Никога не съм си мислил, че ще дойде ден, в който ще напиша нещо против България.
Интересни неща се случват в България. Започна се с това, че решихме една вечер да гледаме българска телевизия и си пуснахме да гледаме Щоуто на Слави. Предаване, което в повечето случаи разтоварва... Не и тази вечер. Предаването започна без типичните музики и типични за шоуто весели лафове. Един обикновен човек като всички нас, който изкарва прехраната си по начин, който може - човека има таланта да свири. И го прави прекрасно. Гледаме го и го слушаме с години. Професор Илия Илиев от Куку Бенд. Оказал се на неподходящото място в неподходящото време. Попаднал на СЛУЖИТЕЛКАТА малакова, на която някой е подхвърлил малко власт. Та СЛУЖИТЕЛКАТА малакова решила да се изгаври като използва власта дадена и от държавата. Ще пълзиш в снега докато аз ти кажа... Заради подобни думи в една нормална държава първо ще и изстине поста на момента, второ може да поплати на потърпевшия до живот за нанесени морални травми. Да ама не - това е ДЪРЖАВАТА българия. Там нищо не се случва. Там отговорните за постъпките на въпросната СЛУЖИТЕЛКА казват, че няма какво да коментират, казват че в системата не работили балерини, казват и изричат само глупости и нито едно най-малкото оправдание пред хората, които са ги назначили на работа на тези позиции и които с данъците си им плащат заплатите. Това е българия! СЛУЖИТЕЛКАТА е наречена СЛУЖИТЕЛКА точно за да служи на народа. А какво става? Става така, че си разиграва кончето с получената власт, мисли се за богопомазана, мисли се за вечна на този пост... Но тук стигаме до момента, в който трябва да кажа, че всеки народ си заслужава управниците. Не е луд, който яде баницата (в случая СЛУЖИТЕЛКАТА малакова), а този който му я дава (българския народ)... Аз лично не чух едно изроптаване от страна на народа. Ама нищо бе... Тишина!!! Мълчание! Няма брате! По-лесно е да си мълчим! Ей тъй на да си се сврем на топло, да кажем "а това не ни касае нас" и да продължим да правим това, което сме вършили до момента... ДЪРЖАВАТА българия е като един гангренясал крайник или в растителен еквивалент като един изгнил плод... Отвън всичко е окей: живеЙти си живота, цъкате си скъпите телефони, карате си колите, работите си работата, ползвате си апартамента по всяка вероятност още на банката - толкова ли струва мълчанието ви? :) Ако да - много сте лесни! Преди се слагах и аз под общия знаменател, но вече не. Втори път излязох от българия ДЪРЖАВАТА и само ми е болно, че ми липсва Родината България! Мълчанието е нещо, което се купува скъпо, но пак по нормалните държави ;). Не и в България! В България всичко е евтино! Дори мълчанието на един цял народ! Жалко за всички имена и личности, които учим по История и с които трябва да се гордеем. БотевЪ, ако знаеше за какво умира все още щеше да си е имигрант. А всички останали щяха да имигрират. Жалко, че не са...
Другото, което ме извади от релси...не само мен, но и половинката ми (а тя повярвайте е изключително спокоен човек) беше едно предаване от поредицата "Такъв е животът"... :) Едно дете обречено на преживяване само, защото държавата не била отпуснала клинична пътека... Какви са фактите: дете на 5 години, болно от церебрална парализа. Изцяло обездвижено, изцяло инвалидизирано и изцяло обречено, защото в България "всички си вършат работата"!!! Всички гледат встрани, ЦЪКАТ с езици и нищо не правят... Едно дете, за което лекарите казват, че ако е имало положени навременни грижи сега щеше да е просто нормално дете с увреждания. А сега какво е? Увредено дете. Мълчете! Защо да кажете нещо! Нали не се отнася до вас?! Сигурен съм, че 80%, ако не и повече от форума БГМама са гледали това предаване. Какво чувам? Нищо! Тишина! Не не съм глух! Баш съм си със слуха, но нищо не чувам! Само от време на време процъкване с езици и чукане по разни маси и столове и тихичко "да чукаме на дърво"... Какво има да чукате на дърво?! Да не се случи на вас? Да не сте в позицията на съжалените и тези заради, които се чука на дърво и се цъка с езици! Няма лошо... Поне се развива езиковия мускул от цъкането! Не не го казвам от опит - казвам го, защото съм запознат с биологията и анатомията на човека. От много цъкане с език се подсилва езиковия мускул, че и част от лицевите мускули... Да речем, че професор Илиев от Шоуто не е за съжаление и не е човек, който не може да направи нещо сам за себе си... Но когато някой убива децата ви? И то съвсем умишлено... Пак ли нищо не правите? Явно не... Забравих, че мълчанието и бездействието са евтини продукти в България. Тези, които осъзнават проблема и които са опитали да направят нещо се сблъскват с безразличието на масата. Може да опитат пак и пак, но идва в момент, в който си казват "Не си струва!" и то наистина не си струва. Не си струва нито за държавата, нито за народа.
И какъв е логичния изход ===> оставяме всичко наше и родно и заминаваме! Надалеч! Някъде далеч, където го чувстваш по-родно от собствената си РОДИНА! Ако беше преди няколко години щях да кажа СРАМ!, но сега няма да го кажа. Ще кажа: Жалко е! Жалко е наистина!
Тези, които трябва ще ме разберат какво искам да кажа. Тези, които ми теглят една ще са тези, за които се отнася посланието ми, ако мога да го нарека така, а тези които спрат да четат посредата просто са мъртви. Нещо като живите мъртви на Стивън Кинг, но доста по-жалко...

Дочувам цъкане с езици и чукане на дърво... Този път за какво?

Няма коментари:

Публикуване на коментар